сензори

Дистрибутер температурни сензорски (DTS) е врз основа на ROTDR технологија, кратки нано-секунда (1-50ns нормално) 1550nm бенд оптички пулсот е широко се користи за DTS систем.

Connet ласерска технологија направи високо сигурен, со високи перформанси 1550nm и 1064nm ns пулсова ласерски за DTS систем, ласери имаат висок врв моќ, квалитет навистина едномодни зрак, без нелинеарни ефекти како што се SBS.

BOTDR или BOTDA систем за чувствување бара висока точност, ниско ниво на бучава, тесни linewidth еден ласери фреквенција влакна, Connet една фреквенција ласерски се многу добар кандидат за таква апликации.

Ласерски hydrophone е ветувачка технологија за подводни сензори, Connet DFB една фреквенција ласерски може да се користи единица сензор за hydrophone низа.

app3

1064nm пулсова ласерски за DTS

1550nm пулсова ласерски за DTS

CoSF-D една фреквенција ласерски

CoSF-SC една фреквенција полупроводнички ласер